Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духове и Призраци»Село с духове забрани Хелоуин

Село с духове забрани Хелоуин

Село с духове забрани Хелоуин

Село в Англия забрани празника Хелоуин заради досадните гуляйджии, които дирят призраци и духове.

Вестник "Дейли Телеграф" пише, че на жителите на Плъкли им дошло до гуша всяка година нехранимайковци да вандалстват из селото и да предизвикват хаос в автомобилния трафик.

Село с духове забрани Хелоуин

Плъкли е предпочитана дестинация за почитателите на Хелоуин, тъй като има легенди, че е обитавано от 12 призрака. Духовете на монах, на разбойник и на учител са сред най-популярните.

През годините жителите на селцето се отнасяли към нощта на Хелоуин като семеен празник. Постепенно обаче пришълците започнали да стават все повече и повече, да вдигат врява до небесата, а това изнервило до максимум хората в Плъкли.

Най-накрая местните власти взели решение да забранят Хелоуин в селото. Селото отново допуска гости, но те нямат право да гонят духовете на разбойника, монаха и учителя.

По нареждане на енорийския съвет полицията да държи под контрол гостите на селото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Динко
Динко
05.04.2013 17:00
Ти нормален ли си бе бил създаден от американците а бе хора вземете про4етете някоя книга наи после и спрете да се излагате като кифладжии.
2
0
Maria 28
Maria 28
20.01.2013 11:08
Историка,първо се научи как се пише името на празника и тогава давай акъл!И щом това за теб са паранормални измишлиотини,кво праиш в тоя сайт?!
А относно Хелоуин,ето малко инфо:
Хелоуин е празник създаден от американците,вероятно по простата причина,че техния народ няма история и заместители на истинските празници са Св.Валентин,Хелоуин и др.
Традицията повелява празника да се чества на 31окт. срещу 1ноемв.Наричан още Вси Светий,католическият празник има за цел да прогони духовете,които се смята че по това време идват на земята.Всъщност празника се доближава до познатото ни кукерство.Тогава децата,а и възрастните,се маскират с предимно страшни костюми,за да гонят духовете.Децата обикалят по вратите на хората и с познатото"Номер или лакомство" събират сладки неща,които после ядат. Домът също има призрачна украса-предимно лампите се гасят,по стените се окачват изскуствнеи паяжини и се лепят изображения на прилепи и др.подобни.
Тиквеният фенер също влиза в украсата на дома.Това е и символа на празника.Они Сън е е показал/а за историята на фенера.
1
3
ony
ony
24.11.2012 14:15
Еми не.В същност Хелоуин е измислен от Джак Фенера.Пияница който отишъл в Ада и дявола му дал въъглен,който Джак сложиш в ряпа и така бил обречен да обитава света на живите до Деня на Страшния Съд.Обаче въгленът дветел само на 31 октомври.За това Американците заменили ряпата с есенна тиква и поставяли свещ вътре.Сега ясно ли ти стана дали е измисен от ненормалник? -.-'
2
2
Историка
Историка
30.06.2011 11:42
Според мен Хелоин е измислен от някой ненормолник, на който редовно му са се привиждали духове или от шайка оглупяли пияници, които като са напият само вещици и вампири виждат. Тъй де! Трябва да си ненормалник за да измислиш празник в прослава на паранормални измишльотини! Нали така ? Единственото хубаво са фенерите. Адски обичам да дълбая тикви, то аз и свещите си ги правя на фигурки. Във всеки случай тоя Хелоин е измислен или от изнервен луд или от шайка изкукуригали пияндета.
1
0
стик
стик
06.01.2011 14:29
Христина, това име произлиза от ХРИСТОС, а вие се радвате дяволски ритуали. Нещо май си кукуриго, а ?
2
2
ДАНИ И ГАБИ
ДАНИ И ГАБИ
31.10.2010 16:32
Наистина ли е било така както го разказвате за селото ?
1
0
xristina
xristina
31.10.2010 08:56
Боже, това дали е вярно, не знам, но сигурно е вярно. Искам днес вечерта на Хелоуин да е най - якият ден в моя живот.
1
1