Поръчайте кетъринг за вашето парти
Наскоро попаднах в интернет на форум, в който питаха за рецепта за пъстърва на фурна. Може би рибата на човека, който пита е отдавна сготвена или развалена, но пък следващата ми рецепта може да свърши работа на Вас. Досещате се, че става въпрос за
Пъстърва на фурна.
Необходимите продукти са:
Принтирайте тази страница
Наскоро попаднах в интернет на форум, в който питаха за рецепта за пъстърва на фурна. Може би рибата на човека, който пита е отдавна сготвена или развалена, но пък следващата ми рецепта може да свърши работа на Вас. Досещате се, че става въпрос за
Пъстърва на фурна.
Необходимите продукти са:
- по риба на човек (вие преценете колко);
- по 1 не много голям лимон на всеки 2 риби;
- сол и черен пипер на вкус (ако имате възможност ползвайте сол с по-ниско съдържание на натрий);
- около 150 мл. бяло вино (отново за две риби);
- риган (достатъчно, че да поръсите всички риби).
Изплакнете всички риби под хладка течаща вода, след което ги подсушете. Осолете ги и ги поръсете с черен пипер (може да го смените и с бял ако обичате мааалко по-пикантно). Оставете пъстървите така за около час. Загрейте фурната на 250 гр. Наредете рибите в подходяща тава, след което изтискайте лимоните по и около тях, а след това изсипете и виното. Покрийте с алуминиево фолио и поставете във фурната. Печете така за около 20 мин. Извадете, махнете алуминиевото фолио, включете само на горна фурна и върнете тавата обратно вътре, за да запечем още малко и кожата на рибата да се позапече. Обърнете веднъж, изчакайте още няколко минути, след което сте готови да сервирате. За гарнитура може да изберете нещо от секцията за Гарнитури.
24 коментара:
Изпробвах рецептата. Стана много добре. За да се сгъсти сосът , обаче използвах следния трик: След като извадих рибата от фурната, сложих на котлона тиганче с бучка масло. Като се разтопи, добавих 2 лъжици брашно и хубаво разбърках, след като брашното леко порозовя, добавих соса, в който се е готвила рибата и оставих на котлона минутка , две при непрекъснато бъркане ...Сервирах рибата с леко сгъстения сос :)
Здравей Боби, в момента готвя пъстървата по твоята рецепта, но нямах риган и сложих босилек вместо това. Сложих бял пипер, тъй като не обичам черен. Салатата ще е домати със зехтин и босилек, а напитката - бяло вино. Още от сега предусещам, че ще стане отлично.
Аз също ценя здравословното хранене! Поздрави :)
Мерси, стана екстра рибата!
Направих пъстървата по този начин.Стана страхотна.Благодаря на автора за рецептата и очакваме и нови.След няколко дни ще пробвам свинското бон-филе с пармезана и ще ви пиша пак.
Благодаря на всички за хубавите отзиви. Радвам се, че мога да съм полезен. Успех в кухнята.
борка , рибката стана уникална брат разцепихме се да яден и много ракиика и бира се изпи като цяло барза и много вкусна рецепта опитайте . благодаря
от жоро :)
Много благодаря за прекрасната рецепта. Приготвих я с розе, защото нямаше бяло вино у дома, но мъжът ми, който по принцип не яде риба, призна,че е страхотна и хапна цяла пастърва :) след това допихме розето, а детето си изпразни чинията ...обичам здравословна и вкусна храна в едно, благодаря още веднъж.
Ей, Боби, страшна рецепта. Лесно и вкусно! Явно и Google я е харесал, щом да те сложи 1-ви резултат при "пъстърва на фурна":)
Днес направих пъстървата по тази рецепта, като сгъстих леко соса по начина на Радост. Благодаря ви, стана страхотна и ще повторя отново !!!
Страхотна рецепта. Хич ме няма в печенето на месни продукти, но тази рецепта стана супер! Благодаря!
Супер, много се радвам, че тази рецепта ви допада и се получава така, както се получи и при мен, а именно - крехка, ароматна и вкусна пъстърва!
strahotno stana blagodarq
заинтригувахте ме утре ще я готвя и ще ви споделя резултата
Вече няколко години готвя по тази рецепта и всички винаги са доволни ! При моята версия слагам и резенчета лимон в самата разрязана пъстърва, става превъзходно !
Уникално вкусно !!!
Благодаря много за прекрасната и лесна за изпълнение рецепта! Стана супер!!! :)
Много хубава рецепта, наистина стана много вкусна рибката :) Благодаря !
mnogo gotina recepta.
слага ли се мазнина в тавичката?
Слага ли се мазнина в тавичката?
В случай, че тавичката е с незалепващо покритие може да си спестите мазнината, но дори и да сложите малко няма да е излишна. За по-екзотично може да използвате няколко капки сусамово олио, които да смесите със зехтин - ще придаде много приятен аромат.
Много сочна се получи пъстървата! Бързо и лесно, благодаря за рецептата. Следващият път ще направя и соса.
Днес и аз реших да пробвам тази рецепта за пъстърва -има хубави отзиви, а и не е трудна. Утре ще докладвам :)
Честит празник на всички имнници и наздраве на всички празнуващи !!!
Рецептата много ни хареса, пак ще я направя!
Публикуване на коментар
Ще се радвам да получа вашите коментари и отзиви!