Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Хелоуин - кошмар за черните котки

Хелоуин - кошмар за черните котки

Хелоуин - кошмар за черните котки

Празникът на Вси Светии, известен още като Хелоуин, започва да се превръща в кошмар за черната котка.

Около празниците на мъртвите случаите на жестокост към черните писани във Великобритания все повече започват да зачестяват. Тревожният сигнал е на организацията, която защитава правата на животните на Острова, RSPCA.

Хелоуин - кошмар за черните котки

Покрай Хелоуин хората стават жестоки към черните котки, тъй като от векове те се считат като главни участнички в историите за зли сили и вещици.

Хелоуин се счита за американски празник, но става все по-популярен по цял свят. В Латинска Америка и Испания 31 октомври е Ден на мъртвите деца, а Денят на мъртвите възрастни е на 1 ноември. Тези дни обаче не са на печала и скръбта и печал. Според вярванията в тези дни починалите се връщат по домовете си и затова е задължително в тях да има олтар с вкусни захарни неща. По улиците излизат хора в костюми на скелети и мумии, носещи ковчези. Най-популярните предмети за Хелоуин са скелетите и черепите и затова в магазините се продават шоколадови скелети, черепи, ковчези.

Заради лошата слава и суеверията, свързани с мяукащите черни животинки, те все по-трудно си намират собственици, твърдят още от RSPCA. Най-популярното поверие е, че ако черна котка ти мине път, те обрича на неуспех и провал.

"Котките са прекрасни домашни любимци и цветът им няма нищо общо с любовта, която те умеят да дадат на стопаните си", твърди Бевърли Лийви, собственичка на приют за изоставени животни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
keri
keri
25.01.2013 21:03
аз имах черна котка живя у нас 3 години и ни вървя нямахме проблеми нито с нея нито финансово нито и физически по скоро ни носеше носеше късмет като си тръгна започнаха дългове и сметки
2
0
alex_7727
alex_7727
29.10.2011 12:30
Черните котки не носят нещастие, те са като всички останали котки. Аз много обичам котките и въобще всички животни и не се влияя от това поверие.
0
0
bianka
bianka
31.07.2011 22:45
Нищо конкретно.
0
0