понеделник, 22 октомври 2012 г.

Суеверия около Хелоуин

Хелоуинската нощ води със себе си много легенди и поверия.Дали са истина, кой знае? Ако сте любопитни можете да изпробвате някои от най-интересните, събрани от близо и далеч:

- Наблюдавайки пламъка на горяща свещ през нощта на Хелоуин, можеш да надникнеш в бъдещето.

- Момичетата, които през нощта отидат с фенера до поток или река, могат да видят образа на бъдещия си съпруг в отражението.

- Вярва се, че ако човек запали нова оранжева свещ и я остави да гори до другата сутрин, той ще бъде дарен с много късмет.

- Ако пламъкът на свещта изведнъж стане син, наоколо има дух. 

- Винаги трябва да се палят нови свещи на Хелоуин. В противен случай може да си навлечете  лош късмет и да започнат да се случват странни неща.

- Човек, роден на Хелоуин, може да вижда и да говори с духовете. 

- В Англия, Ирландия и Япония, се счита за лош късмет ако бяла котка ти мине пътя, а черната котка е символ на добър късмет.

- Първи ще се ожени този, който първи отхапе от ябълката.

- Смятало се е, че вещиците се страхуват от коне, затова са яхнали метли. Затова на Хелоуин се поставя подкова на вратата, която да ги плаши и да не влизат в къщата.

- Ако застанеш на кръстопът във вечерта на Хелоуин и се вслушаш в гласа на вятъра, ще чуеш най-важните неща, които ще те сполетят през следващите 12 месеца.

- Ако на Хелоуин си сложиш дрехите наобратно и започнеш да вършиш назад, ще срещнеш вещица.

- Сложете стрък от розмарин и монета под възглавницата си и ще сънувате бъдещия си съпруг.

- Ако видиш паяк в нощта на Хелоуин, това може да е духът на починал любим човек, който те наблюдава.

И не се страхувайте от злите духове във вечерта на Хелоуин. Достатъчно е да обиколите къщата 3 пъти по часовниковата стрелка и обратно, преди изгрев слънце, за да ги държите далече от дома си.

Източник - hera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Споделете